Seurakunta uusiin tiloihin Savonlinnassa

Uutiset
25.7.2024

Pastori Jarno Gummerus iloitsee muuton myötä avautuvista uusista toimintamahdollisuuksista. Kuva: Juho Pylvänäinen

Pyhän Jaakobin luterilainen seurakunta on toiminut Savonlinnassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Valtaosan ajasta jumalanpalvelukset on järjestetty Vapaakirkon vanhassa toimitilassa Lemminkäisenkadulla.

-Kesäkuun alkupuolella saimme tietää, että vuokrasopimuksemme Lemminkäisenkadulla päättyy heinäkuun loppuun mennessä rakennuksen myymisen vuoksi, kertoo seurakunnan vastaava pastori Jarno Gummerus.

-Asiaa harkittuaan seurakunta päätti, että nyt on aika siirtyä omiin toimitiloihin Savonlinnan keskustan alueella. Tämä tuo uusia toiminnallisia mahdollisuuksia, Gummerus jatkaa.

Uusissa toimitiloissa tehtiin pintaremontti pikavauhdilla. Kuva: Kimmo Jaatila

Uudet toimitilat löytyivät nopeasti Tulliportinkadulta ja vuokrasopimus allekirjoitettiin ennen heinäkuun puoliväliä. Seurakunnan vapaaehtoiset toimijat ja taloyhtiö ovat tehneet tilassa pintaremonttia ja sisustamista nopealla aikataululla, jotta jumalanpalvelusten järjestämiseen ei tule katkoksia.

-Saamme kodinomaisen ja valoisan kirkkotilan, jossa pääsemme toteuttamaan luterilaista seurakuntaelämää entistäkin paremmin Savonlinnan aluetta palvellen, Gummerus toteaa.

Ensimmäinen messu uudessa kirkkotilassa, Tulliportinkatu 19, su 4.8. klo 16.00. Avoimet ovet kirkkotilaan tutustumista varten ke 21.8. klo 18.00-19.30.

Kimmo Jaatila

Pastori

Savonlinna ,