Raahessa aloitettiin jumalanpalvelukset

Uutiset
1.10.2024

Raahessa kokoonnuttiin ensimmäiseen Lähetyshiippakunnan messuun Mikkelinpäivänä 29. syyskuuta. Messua edelsi tilojen valmisteleminen jumalanpalvelusta varten. Sanalla ja rukouksella tilat sekä kaikki välineet otettiin jumalanpalveluskäyttöön. 

Karitsan hääaterialla

Messussa itsessään tunnelma oli iloinen ja liikuttunut, kaikin puolin juhallinen. Pastori Mika Tervakangas saarnasi Apostolien tekojen luvusta 12. Pietarin näköala kuolemansellissä sai olla Karitsan hääateria. Huolimatta siitä miten hänelle kävisi, olisi hän viettänyt Karitsan hääateriaa joko riemuitsevan seurakunnnan kanssa taivaassa tai taistelevan seurakunnan kanssa pääsiäisyön messussa Jerusalemissa. Tämä on myös kristityn näköala. 

Ensimmäisellä kerralla oli myös sellainen positiivinen ongelma, että seinät tulivat vastaan, kun paikalla oli 34 henkilöä. Mukaan mahtuu tästäkin huolimatta, sillä liturgian sekä virrenveisuun kannalta tiivis tunnelma onkin hyvä ja kodikas. 

”Ora et labora” siis rukoile ja tee työtä

Paikalliset ovat nähneet valtavan suuren työn, jotta jumalanpalvelusta voidaan viettää. Tilojen löytäminen ei ollut itsestäänselvyys. Moniin eri paikkoihin tutustuttiin ja lopulta osoitteeseen Kirkkokatu 43 päädyttiin. Välineitä on hankittu ja käytännön asioita järjestelty. Messukalusteitakin on rakennettu omasta takaa Kjellin toimesta, muun muassa alttarin taso ja saarnastuoli. Käsiä on käytetty ahkerasti tekemiseen, mutta myös rukoilemiseen. 

Raahen jumalanpalvelusyhteisö on Oulun Timoteuksen luterilaisen seurakunnan kappeliseurakunta. Tästä eteenpäin Raahessa kokoonnutaan messuun kahden viikon välein. Lue lisää täältä.

Mika Tervakangas

Pastori

Oulu ,