Moni meistä sodan jälkeen syntyneistä kohtaa nyt elämänsä pahimman maailmanlaajuisen kriisin. Joka päivä lisääntyy sairastuneiden ja kuolleiden määrä. Epidemia tuntuu koko ajan lähestyvän omaa elämänpiiriä. Ei ihme, että moni ihminen on peloissaan ja ahdistunut. Emme kristittyinäkään voi suhtautua asiaan viileästi.
Raamatun pohjalta me tiedämme, että kaikki on Jumalan kädessä. Pahaa tapahtuu maailmassa vain siinä määrin kuin Jumala sen sallii. Jos vitsaus puhkeaa, Jumalalla on siihen jokin syy. Raamatun mukaan vitsausten tarkoituksena on pysäyttää ihmiset tuhoon johtavalta tieltä ja saada heidät turvautuvaan Kristuksen sovitustyöhön. Näyttää siltä, että tämä langennut maailma tarvitsee kovaa ravistelua.
Kuinka me kristittyinä pystymme kohtaamaan tämän kriisin? Raamatussa sanotaan: ”Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa” … ”niiltä, jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen (Ilm. 13:10; 14:12). Usko on uskoa siihen, että Kristus on sovittanut kaikki meidän syntimme ja voittanut meidän kuolemamme. Kestävyys on ennen muuta kestämistä tässä uskossa ja luottamuksessa.
Emme oikeastaan tarvitse mitään erikoista ja kummallista. Kristus sanoo: ”Mitään uutta taakka en pane teidän kannettavaksenne. Pitäkää kiinni siitä, mitä teillä on, kunnes minä tulen” (Ilm. 2:24-25). Meidän paras turvamme tässä kriisissä on ilosanoma Kristuksesta, joka on kantanut meidän syntimme ja sairautemme ristinpuulle. Pidämme lapsenomaisesti kiinni tästä yksinkertaisesta evankeliumista, kun monet asiat luhistuvat ympäriltä. Kristuksessa meillä on joka tapauksessa elämä ja autuus.
Tämäkin vitsaus kertoo meille siitä, että Kristuksen paluu on aina vain lähempänä. Tämä on niitä synnytystuskia, jotka edeltävät uuden maailman syntymistä. Kristus sanoo: ”Minä tulen pian. Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan vie kruunuasi” (Ilm. 3:11).
Kruunu on latinaksi corona, josta virus on saanut nimensä. Kun me tiedämme saavamme kerran voitonkruunun, meidän ei tarvitse pelätä sitä viruskruunua, joka nyt kutsuu maailmaa parannuksen tekemiseen. ”Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat” (Room. 8:28).
Petri Hiltunen